2017-11-28 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI har skapat ett otydligt mönster över de senaste dagarna (berusade aktiemäklare i den ju annars mycket sedliga och rekorderliga hufvudstaden, förmodligen…), men min uppfattning är ändock att det rör sig om slutskedet av våg [b] som har tagit slut idag.

Jag tror därmed att våg [c] av [2]/[B] pågår. Då denna formation bör bli en impulsiv utveckling, så kan alltså – som tidigare aviserat – 583-585-området bli aktuellt som slutområde för våg [c]. Efter våg [2]/[B]:s avklarande bör våg [3]/[C] neråt följa och sänka OMXSPI mot åtminstone 560, men förmodligen mycket mer än så.

Se även OMXSPI-analysen på flera tidshorisonter.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 handlades korrektivt igår, men, ser inte ut att ha skapat en giltig toppformation inne i våg {5} ännu, varvid man bör vänta sig fortsatt uppgång. De längre tidshorisonterna föreslår att 2630 blir aktuellt som målområde inom kort. Kritiska nivåer finns kring 2576 och 2589.

S&P 500 3 MIN

Se även S&P 500-analysen på flera tidshorisonter.

2 tankar kring ”2017-11-28 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 har startat dagen uppåt, med ett litet gap. Våg {5} pågår alltjämt, och 2630 ligger mindre än 1% bort nu. Risken är fortsatt hög, indexet bör toppa inom kort.

  2. OMXSPI ser ut att vara kvar i våg [c] av [2]/[B], vilken dock verkar tämligen oentusiastisk hittills, givet S&P 500:s nya toppnoteringar idag. 583-585 kan bli aktuellt som slutområde för våg [c], men dess minimimål är redan uppfyllda då den får bli ganska kort. Strukturellt ser den dock ofärdig ut, och därför bör det gissningsvis finnas lite mer uppsida kvar för att slutföra våg [c].

Lämna ett svar