2017-11-29 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI handlas korrektivt idag, efter en gapöppning uppåt. Entusiasmen är för tillfället låg, trots gårdagens uppgång i USA, som tog S&P 500 mycket nära det 2630-mål som har kommunicerats här tidigare.

Gissningsvis pågår våg [c] av [2]/[B] alltjämt, och den har kanske mer kvar att göra. 583-585 kvarstår som ett potentiellt målområde för formationen. Minimimålet är dock redan uppfyllt.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 rusade vidare uppåt igår, på den sedan tidigare inprisade nyheten om skattesänkningspaket, som dock kommer att innehålla automatiska uppjusteringar av skatten på den amerikanska medelklassen (inte företagen), om företagen misslyckas åstadkomma den önskade tillväxten – samt på nyheten om att hela USA nu täcks in av Nordkoreas långräckviddigaste kärnvapenrobotar.

Därmed har krigsrisken ökat markant på kort sikt, då USA OM de vill agera, måste göra det snarast innan DPRK har flera skjutklara robotar. Att lyckas förstöra en robot på marken är en sak, men 20 stycken är en annan femma. Och något med hög träffsäkerhet fungerande ABM har inte USA i dagsläget.

Marknaden gillade dock detta, och skickade således S&P 500 nästan ända till vårt kortsiktiga mål på 2630. Vågstrukturen i våg {5} är oklar inför dagens handel, och jag vågar inte säga för mycket om den innan jag har sett dagens handel. Kritiska nivåer i S&P 500 ligger nu på 2584 och 2598.5.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-11-29 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI har stängt kring 578 idag, och det är möjligt, men ännu oklart, om våg [2]/[B] är slut. Mycket beror på morgondagens handel, och om 577-området klarar nästa test.

  2. S&P 500 handlas neråt hyfsat från en intra-dag topp vid 2635, och har därmed uppfyllt minimimålet på 2630. I övrigt är det oklart om våg {5} toppar ut här, men det ser än så länge ut att vara möjligt. Risken är fortsatt väldigt hög, med andra ord.

Lämna ett svar