2017-12-08 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

OMXSPI har öppnat kraftigt uppåt idag, och det verkar som att våg (3) av [c] uppåt pågår. Det här öppningsgapet lär stängas, men inte förrän vi har fått en komplett impuls uppåt. I nuläget behöver OMXSPI ramla ner genom 574.75 för att signalera att våg [c] kan vara slut. Det lär ju troligen inte hända idag åtminstone.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 bröt häromdagen genom den mindre säljsignalen på 2627.50, men den förfaller troligen värdelös / falsk. Vågstrukturen i S&P 500 är nu mycket oklar sedan någon månad tillbaka, och man bör anta att mer uppsida finns kvar, tills det strukturella läget kanske blir tydligare.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-12-08 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI ser lite tveksamt ut inför stängningen, men jag ser inga tydliga tecken på att våg [c] skulle vara slut. Uppgången bör därmed fortsätta i nästa vecka, men, som sagt, efter denna våg [c] bör vi se en ganska rejäl våg [3]/[C] neråt, vilket man bör ha i åtanke.

  2. S&P 500 har segat sig uppåt från starten idag, och kommer troligen att avancera mot nytt ATH inom kort. Dock verkar det ha uppstått ännu en triangel här, och man ser oftast dem mot slutet av större rörelser. Så emedan man mer eller mindre kan räkna hem nya ATH inom kort, så är risken fortsatt hög och våg {5} kan vara klar inom kort.

Lämna ett svar