2017-12-11 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

OMXSPI fortsätter med våg [c] av [2]/[B] uppåt, och har för en stund sedan passerat 580. Emedan våg [c] bör fortgå lite till, så är jag osäker på de interna markeringarna, och jag har i skrivande stund börjat fundera på en lite annan vågräkning än den presenterade, men behöver mer tid för att dubbelkolla den.

Läsaren bör vänta sig revisioner av våg [c]:s utsträckning idag eller de närmaste dagarna, och lite mer nettouppsida i [c]. Men inom kort kan våg (IV) av (5) neråt inledas, vilken bör bli en mindre nedåtrekyl.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 verkar fortsätta uppgången i våg {5}, och de senaste dagarnas ryckiga handel förefaller vara en triangel. Det är dock svårt att inordna de kortsiktiga vågorna i S&P 500 på ett bra sätt, och den strukturella förutsägbarheten där är för tillfället låg, vilket innebär att man bör vänta sig lite mer uppsida och nästan garanterat nya ATH inom kort.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-12-11 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 handlas hittills idag uppåt, men tämligen försiktigt och närmaste pliktskyldigt, utan någon större entusiasm. Förmodligen är indexet på väg till nya ATH inom kort, men risken förblir fortsatt hög, och ett större bakslag är att vänta inom kort.

  2. Den svenska pajasbörsen handlades inledningsvis starkt uppåt idag, drivet av lustigkurrar som köper på sig svenska bankaktier inför en kommande lågkonjunktur och bostadskrasch och därtill hörande kreditkaos. Resten av Europa har inte hängt med, och OMXSPI säljs inför dagens stängning återigen av avsevärt, vilket har varit fallet de senaste dagarna.

    OMXSPI är sannolikt kvar i våg [c] som bör ha mer nettouppsida kvar, men det vi ser nu är gissningsvis våg (2) neråt, vilken kan komma att gå mot 577-578-området. Det är dock inte förrän om 574.20 lämnar in, som man starkt kan misstänka att våg [c] är slut. Tills vidare bör det kvarstå lite mer nettouppsida i våg [2]/[B], innan våg [3]/[C] neråt tar vid.

Lämna ett svar