2017-12-12 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

Tyvärr är analyserna försenade idag, då vårt webbhotell har haft en del problem med sina europeiska servrar, varvid vår hemsida har varit offline ett antal timmar.

OMXSPI är antingen alltjämt inne i våg (2), eller så har våg (3) uppåt inletts. Det är i skrivande stund omöjligt att avgöra vilket av dessa två som gäller. Det som däremot framstår som klart är att den större vågen [c] av [2]/[B] fortgår alltjämt. Man bör därmed vänta sig något mer nettouppsida för att färdigställa våg [c], kortsiktiga tveksamheter till trots.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har inlett dagens handel försiktigt uppåt, men ännu inte nått nytt ATH. Marknaden är ovillig att driva på ordentligt åtminstone i skrivande stund. Man bör vänta sig lite mer uppsida, men risken är fortsatt väldigt hög.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-12-12 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI fortsätter handlas tveksamt inför vår stängning, och det är som tidigare konstaterat svårt att säga om våg (2) eller (3) är vad som pågår just nu.

  2. S&P 500 har pliktskyldigt klättrat upp till nytt ATH, men det ser inte ut att vara någon större köpentusiasm hittills idag. Indexet är nu återigen mycket överköpt i dagsdiagrammet. I värsta fall är den bifogade vågräkningen helt korrekt, och indexet befinner sig då i våg {V} av {5} och bör toppa ut inom kort.

Lämna ett svar