2017-12-18 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI rusar rakt uppåt, pådrivet av endast en stark rusning i det redan våldsamt överköpta S&P 500-indexet. Dagens uppgång är dock så stor, så att den osannolika ”5th Failure Terminal”-formationen jag spekulerade om i fredags har tagits bort som alternativ. Våg [3]/[C] neråt har därmed inte startat, tvingas man återigen konstatera.

Det går nu också att få fram en Expanderande Trinagel som våg [b] av [2]/[B], och det placerar då OMXSPI i våg [c] av [2]/[B] uppåt. Det verkar som att våg (3) av denna [c]-våg pågår just nu, och den bör ha en del kvar att göra totalt sett. Merparten av våg [c] kan dock redan vara avklarad vid det här laget. Men med tanke på att våg (3) alltjämt pågår, och vågorna (4) och (5) därpå kvarstår, så bör man vänta sig mer uppsida i våg [c] av [2]/[B], innan nästa våg neråt tar vid.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 är redan vansinnigt överköpt i dagsdiagrammet, men ångar nu på ännu mer, på vettlösa spekulationer om ett ineffektivt skattelättnadspaket (som nettohöjer skatterna), och indexet ser ut att öppna mycket högt idag.

Det finns två ganska trovärdiga vågräkningar som tävlar mot varandra i S&P 500 just nu, och den ena talar för att en stigande kil pågår, vilket i så fall innebär att indexet mycket väl kan toppa kort efter dagens öppning. Men, om S&P 500 slår ut 2699.50 så talar det mesta för att ett utbrott till minst 2750 pågår, och man bör då vänta sig lite mer kortsiktig uppsida. Bägge alternativen indikerar dock att en topp ligger nära i tid och pris, men det ena alternativet är alltså mer omedelbart än det andra.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-12-18 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI ser ut att vara kvar i våg (3) av [c]. Jag tror inte att våg (4) har hunnit starta idag, även om det är teoretiskt möjligt. Jag väntar mig fortsatt något mer uppsida i våg [c].

  2. S&P 500 har öppnat upp i extremt överköpta nivåer, och nått 2695. Om 2699.50 också slås ut så ska indexet fortsätta upp till ännu vansinnigare 2750. Men om 2667 förloras, så har indexet förmodligen fullbordat en stigande kil, och ska då rakt neråt istället, i första hand ner mot 2600-området.

Lämna ett svar