2017-12-19 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

OMXSPI har handlats korrektivt i sidled hittills idag, och det är svårt att säga om våg (3) är helt klar redan, men den är kanske slut där markeringen står nu. Våg [c] bör betraktas som pågående tills vidare i och med att det inte går att få fram någon trovärdig våg (4) och våg (5) än så länge, men merparten av våg [c] är troligen avklarad.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 testade inte 2699.50 igår. Om nivån återtas så pågår inte en Terminal Failure (som leder till ett våldsamt utbrott neråt) i indexet, utan snarare ska indexet då till 2750 för att toppa ut därikring. Däremot, om S&P 500 istället faller ner genom 2667 så ökar sannolikheten dramatiskt för att en Terminal Failure är avklarad. Indexet ska då troligen ner till 2555.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-12-19 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. Inför vår stängning har S&P 500 dragit sig neråt en aning, och det finns en liten möjlighet att {V} är slut. Men det bekräftas inte förrän 2667 eventuellt bryts. Och om 2699.50 tas, så bör indexet gå mot 2750. Tills vidare fortsatt hög risk – indexet är löjligt och historiskt överköpt i dagsdiagrammet.

  2. Sannolikheten för att våg (3) är slut har ökat något under dagen, och jag tror att våg (4) pågår just nu. Våg (5) kvarstår troligen. Det finns en liten möjlighet att både (4) och (5) är klara redan och att OMXSPI då ska ner direkt härifrån, men jag tror inte på det just nu, utan mitt bud inför imorgon är sidledes handel för att slutföra våg (4), och därpå våg (5) uppåt. Vi får se vad de hopplösa mäklarna har tänkt sig.

Lämna ett svar