2017-12-20 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI verkar vara kvar i våg (4), och bör inom kort inleda våg (5) uppåt. Dock tror jag inte att våg (4) blir klar riktigt idag, den ser ut att bli en NEU-TR-formation, som bör pågå lite mer i sidled och uppåt en aning, innan våg (5) tar vid. Dagens svaghet talar dock för att min övergripande tolkning är korrekt, och att det vi ser pågå just nu, bara är våg [c] av [2]/[B]. Jag tror därmed tills vidare att våg [3]/[C] neråt kvarstår att göra inom kort.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 handlades utför igår, men rörelsen ser korrektiv ut, och USA-terminerna indikerar en hygglig öppning uppåt. Det är därmed fortsatt tämligen oklart om våg {V} redan skulle vara slut, förmodligen är den inte det. Alltjämt kvarstår 2699.50 och 2667 som viktiga indikationer om fortsatt upp- respektive nersida.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-12-20 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI backar avsevärt inför dagens stängning, och om 573.25 tappas, så ökar risken för att våg [c] av [2]/[B] redan är klar, i så fall troligen enligt markeringarna. Dock kan formationen alltjämt pågå, men då som en Terminal Failure-formation. Skulle så vara fallet, så kvarstår lite uppsida, men det skjuter bara våg [3]/[C] på framtiden en aning, och varslar dessutom om en ganska kraftig rörelse neråt i våg [3]/[C]. Så allt ser sämre ut efter dagens handel, men, då 573.25 ännu är obrutet så kan våg [c] kanske pågå fortfarande.

  2. S&P 500 handlas ryckigt i sidled och just nu neråt inledningsvis idag. Indexet har dock inte brutit genom den viktiga 2667-nivån, men det kanske kommer. Och som tidigare konstaterat, om 2699.50 återtas, så bör S&P 500 fortsätta uppåt mot 2750-området.

Lämna ett svar