2018-01-02 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI inleder året med en trevande start uppåt, och det kan som tidigare konstaterat vara så att våg [c] av [2]/[B] uppåt är på agendan just nu. Men det är en aning tidigt att säga det, och trenden i dagsdiagrammet ser inte övertygande ut efter förra veckans handel.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500-terminen rusar uppåt i skrivande stund, fast inte på grund av några fundamentala nyheter, utan endast på grund av att ’market makers’ ställt upp terminerna under natten, för att åstadkomma ett sedvanligt öppningsgap där alla kursvinster görs, för att sedan se sidledes handel resten av dagen, precis som fallet oftast var under 2017.

Det som såg ut att kanske vara en avslutad NLT-formation kan alltså mycket väl komma att falsifieras vid starten idag. I övrigt noterar jag att varken 2667 eller 2699.50 har brutits under den gångna veckan, och ingenmans-land-situationen kvarstår därmed i S&P 500, ur ett strukturellt perspektiv.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-01-02 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 har öppnat ganska starkt uppåt, på inga nyheter alls, utan endast trading-flöden. Alla är redan rekordmycket ”all in” enligt statisk, men det är väl förmodligen fortsatta ökningar av aktiepositioner med hjälp av belåning som pågår. Inget tekniskt utslagsgivande har inträffat ännu och jag har ingen bra teori om vart indexet ska under resten av kvällen.

  2. OMXSPI handlas ganska så trevande, och tyvärr kan man inför dagens stängning se detta som antingen en komplett korrektion inför fortsättning neråt, eller som del av ett basbyggande inför fortsättningen av våg [c] av [2]/[B] uppåt – med andra ord så är förutsägbarheten låg på kort sikt.

    Om man tittar på hela nedgången från toppen innan jul så ser den korrektiv ut, och därmed så får marknaden inte överstiga 572.8 om våg [3]/[C] neråt ska ha startat redan. Så om 572.8 passeras så talar en del för att våg [c] av [2]/[B] pågår.

Lämna ett svar