2018-01-03 – Teknisk analys AMD, OMXSPI, S&P 500.

God dag,

Först ut är en analys på datorkomponentstillverkaren AMD (Advanced Micro Devices Inc.). Analysen ligger på vår internationella hemsida: AMD Technical Analysis Update.

Nu över till OMXSPI. OMXSPI har idag dragit genom 572.8 vilket talar mot att våg [3]/[C] redan har startat. Den korrektiva våg [2]/[B] verkar på något sätt pågå alltjämt, och som hedgare/negativt inställd till börsen, måste man som tidigare konstaterat vara beredd på en avslutande körning uppåt för att slutföra [2]/[B]. Men marknaden verkar inte vara så pigg på någon varaktig uppsida heller, vilket leder till en relativt trendlös korrektiv handel från dag till annan. Förr eller senare bör indexet bryta av mer rejält härifrån, eventuella uppställ i slutet på våg [2]/[B] oaktade.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 firade det nya årets inledning med en riktig pajasklättring igår, på inga positiva nyheter alls. Möjligen kan man ursäkta rusningen med diverse portföljallokeringar och -balanseringar i början på det nya handelsåret, men det kan också vara fråga om bara vettlöst köpande efter over-night-uppställda terminer i slutet på en ännu en manisk aktiebubbla, där Ryder’s Bull/Bear Index och andra liknande indikatorer visar att så gott som alla redan är historiskt all-in i amerikanska aktier.

Med det sagt, så är indexet nära att bryta genom 2699.50, och om det sker, så bör S&P 500 trots att det redan är väldigt överköpt, förmodligen gå en bit till ovanför 2700, och kanske ta hem så mycket som 2750.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-01-03 – Teknisk analys AMD, OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 fortsätter på den helt omotiverade resan rakt uppåt, och förmodligen pågår en mindre 3:e-våg just nu. Man bör därmed – trots den löjliga överköptheten – vänta sig mer dumheter på uppsidan de närmaste dagarna. Det tidigare aviserade 2750-målet (efter ett brott av 2699.50 som vi ju nu har fått…) ser en aning mindre troligt ut än tidigare, men, är fortfarande ett ganska troligt mål.

  2. OMXSPI stiger i våg [2]/[B] som alltjämt pågår. Den kortsiktiga vågstrukturen är oklar, och man bör vänta sig något mer uppsida, då det inte finns någon uppenbar struktur som talar för att [2]/[B] kan vara slut just här.

    Allt kan hända, men det troligaste tror jag är något mer uppsida för att slutföra våg [2]/[B].

Lämna ett svar