2018-01-04 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

OMXSPI är på väg uppåt i vad jag tror är våg [c] av [2]/[B], vilket innebär att [2]/[B] förmodligen blir en standard Flat-formation. I 3-minuters har jag inte riktigt bestämt var jag tror att våg [b] tog slut, men jag lutar åt att dess ortodoxa botten inträffade först under gårdagens handel, enligt markeringarna.

Våg [c] bör ha lite mer kvar att göra på uppsidan under de närmaste handelsdagarna.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att vara i slutskedet av en 3:e-våg uppåt, och bör inom kort inleda våg 4 neråt. Men det bör sedan saknas även en våg 5 uppåt för att slutföra en acceptabel impuls.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-01-04 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. Den amerikanska börsballongen S&P 500 har öppnat uppåt ännu en dag, och har rusat uppåt i en emotionell början-på-året-allokerings- och panikköpsvåg som självfallet saknar all fundamental motivering (amerikanska företagsvinster är på samma nivå som 2014 på ett ungefär…) – men den pågående impulsen bör ändå ha lite mer kvar att ge. Man kan kanske börja se våg 3 som klar här, med våg 4 på ingång inom kort då, men sen bör ändå våg 5 uppåt kvarstå. Kanske blir det tidigare aviserade 2750-målet aktuellt i slutändan, även om det efter de senaste dagarnas handel har nedgraderats en aning i sannolikhet.

    TL;DR: Man bör vänta sig lite mer uppsida, trots det groteskt överköpta läget. Men snart kan den här impulsen vara klar.

  2. Våra lokala svenska börsklåpare vill självfallet inte vara sämre än amerikanerna, och har därmed hakat på uppåt idag, som tidigare konstaterat. Man kan nu räkna en komplett våg 3 enligt regelverket, kring dagshögsta, samtidigt bör noteras att om 3:an delar upp sig mer, så kan den fortgå ett tag till. Men med det sagt så börjar sannolikheterna väga över att våg 4 neråt inleds snart, vilken bör bli en liten våg neråt, följd av våg 5 uppåt, som bör avsluta våg [c].

    Alltså bör man vänta sig lite mer uppsida netto, de närmaste dagarna, för att slutföra våg [c] och därmed troligen hela våg [2]/[B] därtill. Därpå bör raset i våg [3]/[C] inledas.

Lämna ett svar