2018-01-05 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI har stängt halvdagshandeln uppåt, i vad som ser ut att kunna vara slutskedet av våg (III) av (3) av [c]. Det bör därmed finnas en del uppsida kvar i nästa vecka, för att slutföra våg [c] av [2]/[B].

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har å sin sida kanske slutfört våg 3 uppåt, men, det är inte direkt något som går att spika ännu. Det man kan säga är att våg 3 troligen har gjort klart merparten av sina vågor. Kanske är gårdagens intra-dag-korrektion våg 4, men det skulle också kunna vara en mindre fjärdevåg intern till våg 3. Svårt att säga. Man bör vänta sig lite mer uppsida, men merparten av den här impulsen bör vara klar nu. Kanske tas det tidigare avsierade 2750-målet hem, men jag noterar att på grund av vad som hände de sista dagarna innan triggern 2699.50 bröts, så har 2750-målet minskat en aning i sannolikhet.

2750 är ju dock ännu ett runt, fint nummer, som de – efter 9 års bull market – okunniga och oaktsamma och lata ”investerarna” mycket väl kan driva den redan brutalt övervärderade USA-börsen till, samma år som centralbankernas samlade QE blir negativ.

S&P 500 3 MIN

Lämna ett svar