2018-01-10 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

OMXSPI handlas neråt hittills idag, men det är tveksamt om uppgångsfasen verkligen är slut redan. Det är förvisso teoretiskt möjligt. Jag ställer mig avvaktande, även om jag ju som bekant väntar mig en större nedgångsfas efter denna våg [c] av [2]/[B].

Jag har fortsatt inte heller någon bra struktur för OMXSPI i 3-minuters som det ser ut nu.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 handlades neråt från dagshögsta igår, och S&P 500-terminen har sparkats ända ner till 2737 över natten, dock återhämtat sig något inför öppningen. Förmodligen är detta våg 4 som inletts och pågår nu. Våg 5 bör kvarstår därefter – men, risken för en förkortad 5:e-våg som slutar på en lägre topp än 3:an finns. Indexet bör vara nära att toppa ut den här tokiga panikköpsvågen som är totalt frånkopplad från fundamenta (såvida man nu inte vill kalla ett skattenettoökningspaket för skattesänkningspaket…), men det bör finnas lite mer kvar att göra efter att våg 4 väl är klar.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-01-10 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 har ramlat ganska brant utför från starten av dagens handel, men mitt förstahandsintryck är att detta rör sig om delar av en 4:e-våg neråt, och att indexet har kvar våg 5 uppåt inom kort.

  2. OMXSPI ser svagt ut, och i värsta fall har indexet avslutat våg [c], men jag tycker inte riktigt det ser ut så ännu. Om 590 återtas, så är indexet förmodligen kvar i våg [c]. Men denna våg [c] bör ändå ha ganska lite kvar att göra – och bör följas av våg [3]/[C] starkt neråt, med start inom kort.

Lämna ett svar