2018-01-12 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

Igår skrev jag ihop ett finfint blogginlägg på engelska till den internationella analyssidan, med titeln ”This time it’s different”, vilket handlar om den pågående aktiebörsbubblan. Förhoppningsvis finner läsaren det läsvärt och instruktivt för den nuvarande situationen.

OMXSPI handlas svagt idag, om man beaktar att den hopplöst överköpta amerikanska börsen blev ännu mer överköpt igår, samtidigt som USA-terminerna är hyggligt uppåt även idag. Förmodligen pågår våg [c] av [2]/[B] alltjämt, men det finns en liten möjlighet att morgonens intra-dag-topp faktiskt var avslutningen på våg [c] som i så fall avslutas med en liten förkortad 5:e-våg på slutet. Teoretiskt möjligt, men… inte det mest sannolika utfallet.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500, den amerikanska superbubblan, steg ytterligare igår, och terminerna indikerar en hygglig start uppåt på dagens USA-handel. Det är i skrivande stund oklart var våg 4 har tagit slut, den kanske pågår fortfarande. Strukturen på den abrupta nedgången till 2737-området för några dagar sedan föreslår att den rörelse inte ensam utgör hela våg 4, så därmed tror jag alltså att dess slut ligger vid botten i förrgår eller att våg 4 kanske fortfarande pågår (inte så troligt).

Man bör hursomhelst vänta sig våg 5 uppåt inom kort, om den inte redan pågår vill säga. Men man bör också vänta sig en abrupt vändning neråt inom kort.

S&P 500 3 MIN

3 tankar kring ”2018-01-12 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. De svenska aktieskojarna i Stockholm verkar ha lagt bort diverse centralstimulantia, och triggas inte för närvarande alls med i panikköps-knarkar-rallyt på New York-börsen.

    Men det ser ändå ut som att OMXSPI befinner sig i en liten impuls uppåt, och våg [c] av [2]/[B] är därmed troligen inte slut ännu, utan bör kunna ha lite kvar att göra på måndag då den vettlösa amerikanska börsen har stängt.

    Så grundtipset är lite kvarstående uppsida i våg [c], men, jag väntar mig som tidigare påpekat ett större bakslag ner mot nya bottnar, efter att den här marknadsfasen våg [c] är klar.

  2. S&P 500 stiger kraftigt och vansinnigt i våg 5 uppåt. Våg 5 är nog nästan klar, men kan ha lite fler subvågor kvar att göra, vilka kanske inte hinns med under kvällens USA-handel.

    Indexet är naturligtvis löjligt överköpt i dagsdiagrammet, och värderingsmässigt, och uppvisar alla karaktäristika på att förbereda inför en jättestor börssmäll neråt, så snart som panikköparna har köpt färdigt skräpaktier som Amazon (med ett fundamentalt värde på säg $2-4 ställt mot börsöverdriften på cirka $1300). En övervärderad skräpaktie med en vänsteraktivist till VD som krigar mot den flamboyante Trump, och mycket väl närsomhelst kan se sitt bolag utredas för grova brott mot konsumentlagstiftning i USA… som bara ett exempel av många otroligt övervärderade amerikanska bolag.

Lämna ett svar