2018-01-15 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500-terminen

God dag,

NASDAQ OMX har lyckats med någon slags avbrott i dataleveranserna (som kanske kommer igång i skrivande stund…), så jag har bara intra-dag-data till 12-tiden just nu. Dagens hittillsvarande data indikerar att OMXSPI troligen inte har avslutat våg [c] ännu. Indexet är dock svagt på grund av kollapsande USD/SEK, som backar kraftigt på grund av USA:s senaste ofinansierade nettoskattehöjningspaket (som ”the peanut gallery” seriöst tror är skattesänkningar…) i kombination med att marknaden utsätter 10Y-UST’s för säljtryck ( = stigande USA-räntor).

Grundtipset i OMXSPI är dock att våg [c] inte är riktigt slut ännu, lite mer ska kanske göras på uppsidan innan [c] av [2]/[B] är avklarad. I övrigt är den övergripande analysen oförändrad, men förra veckans brott av 591 (om än intra-dag) gör att det bara finns 2 trovärdiga kortsiktiga negativa scenarion kvar istället för som tidigare, 4 stycken.

OMXSPI 3 MIN

USA har stängt idag på grund MLK Day, och vi kan ta en titt på S&P 500-terminen som av oförklarliga skäl (läs: market makers ställer upp kurserna för att få de sista småspararna att köpa riktigt dyrt…) rusar, samtidigt som US Dollar Index backar. Den enda ljuspunkten är att UST’s rekylerar upp något hittills idag, vilket innebär svagt fallande räntor över dagen. Dock hittills en klentröst, då USA-statsräntorna på sistone har stigit starkt på grund av de helt ofinansierade vansinnesåtgärderna som det vansinniga Enpartiväldet i Washington D.C. håller på med.

S&P500 E-MINI 3 MIN

3 tankar kring ”2018-01-15 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500-terminen

  1. OMXSPI handlas korrektivt och trendlöst idag, men det finns inga klara bevis på att våg [c] av [2]/[B] skulle vara över redan, så man bör nog vänta sig lite mer uppsida inom kort.

Lämna ett svar