2018-01-16 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

OMXSPI klenar sig hittills idag, och handlas i sidled och neråt, i tydlig kontrast mot den relativt pigga tyska börsen, och de tokrusande USA-terminerna. Det finns ingen riktigt bra struktur som talar om att våg [c] skulle vara slut redan, men, kanske våg [c] kommer att avslutas på en lägre topp, via en förkortad 5:e-våg då alltså. Detta vore ovanligt, men kanske något mer sannolikt efter de senaste dagarnas påtagliga relativa svaghet mot USA-börsen (som i och för sig till viss del beror på rasande USD/SEK som trycker ner många svenska företags vinster).

Så – oklart vad våg [c] tänker göra i sitt slutskede, och det går att argumentera för både att det finns en sista impuls uppåt, men även för att en lite ovanligare förkortad 5:e-våg är på gång här. Man bör vara beredd på bägge utfallen. Efter våg [c] väntar jag mig fortfarande våg [3]/[C] neråt.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att fortsätta med superbubblan direkt från starten idag, då USA-terminerna indikerar att 2800 förmodligen kommer att testas under dagen. Detta är naturligtvis rent löjligt, och USA-börserna är groteskt överköpta på alla tidshorisonter, från månad till intra-dag. Ändock måste man respektera att det fortfarande verkar finnas många som vill köpa på sig på ATH inför kraschen, och deras önskan är vad ”market makers” och stora aktörer just nu jobbar på att uppfylla, samtidigt som de själva kan likvidera in i den breda massans köptryck.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-01-16 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500 trillar neråt efter det idiotiska öppningsgapet uppåt idag, och man kan nu räkna 5 kompletta subvågor för våg 5 också, enligt markeringarna. Så kanske har S&P 500 toppat ut här. Men, indexet måste falla genom 2755-området för att ge någon slags bekräftelse på det. Så än så länge är det så klart bara en spekulation, om än i mitt tycke väl underbyggd.

  2. OMXSPI har handlats neråt och svagt idag, men är inte heller beslutsamt neråt inför vår stängning. Det är därmed inte så lätt att säga om våg [c] är slut eller inte, och jag har inga bra tillägg utöver det som jag skrev ihop vid dagens analysuppdatering (se dagens inlägg ovanför).

Lämna ett svar