2018-01-17 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

Den strukturella klarheten i OMXSPI har ökat en aning, och det verkar som att våg [c] av [2]/[B] alltjämt pågår. Man bör vänta sig lite mer uppsida, men inte nödvändigtvis mycket mer än vad vi har sett hittills idag. Den väntade fallande vågen [3]/[C]:s start skjuts fortsatt på framtiden, således.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att rekylera upp avsevärt från starten idag, då ”market makers” och annat suspekt folk återigen dragit upp terminerna inför starten. Det finns nu en rimlig möjlighet att S&P 500 har toppat ut, men för att börja signalera detta starkare så krävs det att indexet bryter genom 2768, och helst även 2755. Indexet är naturligtvis kraftigt överköpt fortfarande på alla tidshorisonter utom 3-10-minuters, men, det verkar som att de stora aktörerna fortsätter försöka piska in nya köpare kring ATH, så att de stora spelarna kan fortsätta likvidera och hedga sina positioner. Man bör därmed ha öppet för att indexet kanske inte har toppat ut ännu, även om vågräkningen i 3-minuters ser rimlig ut…

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-01-17 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI har kanske avslutat våg [c] vid eftermiddagens högstapunkt, men jag är inte särskilt säker på det och håller öppet för att våg [c] kan ha lite mer kvar att göra. Min prognos på annat än kortare sikt är alltjämt att våg [3]/[C] starkt neråt närmar sig, men som sagt, det vete f-n var våg [c] tar slut dessförinnan.

  2. S&P 500 håller på med en än så länge tämligen pliktskyldig uppåtrekyl, svårt att säga så mycket inför vår stängning, mer än att 2768 är den närmaste kritiska nivån för tillfället.

Lämna ett svar