2018-01-19 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

Missa inte dagens uppdateringar av OMXSPI– och S&P 500-sektionerna, väldigt bra om jag helt objektivt får säga det själv.

OMXSPI verkar över de senaste dagarna ha gjort en NEU-TR-formation, som jag kom fram till i gårdagens sista uppdatering, och indexet är i utbrottet uppåt från denna formation. Då formationen kan vara i vågposition (4) av [c], så kan detta utbrott vara våg (5) av [c]. NEU-TR-formationer avgränsar inte utbrottet så värst väl till skillnad från kontraherande trianglar, så hur högt våg (5) kan gå (enligt reglerna alltså, marknaden gör ju vad den vill…) kan jag inte säga så mycket om.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att under gårdagens handel ha skapat en liten NEU-TR-formation, som troligen är en liten 4:e-våg. Tills vidare ser jag att detta marknadsläget har en god möjlighet att avsluta hela upptrenden från botten 2012 (jo, inte 2009, det var inte den ortodoxa botten), varvid detta är serie 5:e-vågor markerade som pågående från starten av dagens handel.

Men, jag är fortsatt aningen missnöjd med delar av markeringen av den här senaste impulsen, och jag blir inte förvånad om jag får bakläxa på markeringarna från [3]:an den 9:e januari.

S&P 500 3 MIN

På valutafronten har USD/SEK studsat lite grann från 8-vallen, som ’market makers’ försvarar. Dock inget övertygande ännu. Och US Treasuries hålls under armarna hittills idag, men man kan argumentera för att detta liknar den serie små uppåtrekyler som kommer innan en rejäl kapitulation neråt. Som sagt, gårdagens diagram på 10Y-UST Yield argumenterar för att 4.15% är ett rimligt mål, och då ska aktier och massa annat också neråt – rejält. US Dollar Index har även tappat den senaste rejälen uppåtrekylen, men studsar i skrivande stund återigen från 90-nivån, där en trippelbotten har skapats – dessa håller sällan.

Upplagt för kaos om USDX fortsätter neråt och UST Yields fortsätter starkt uppåt härifrån. I värsta fall tvingas Federal Reserve till diverse oplanerade starka räntehöjningar för att bromsa tappet i USD.

Förresten – som jag varnade för igår, så har Federal Reserve *kanske* redan börjat höja säkerhetskraven för Effective Fed Funds Rate i smyg – gårdagens FFR för den svagaste aktören var på hela 1.65% vilket är 0.15% över den officiella styrräntan just nu. Inte så mycket, men eventuellt har Federal Reserve börjat höja säkerhetskraven för att punktera aktiemarknaden, precis som de gjorde 2007 och 2008 vid vissa tillfällen.

3 tankar kring ”2018-01-19 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. Inför vår stängning handlas amerikanska 10Y-UST’s vid dagslägsta, och risken för en vattenfallskollaps rakt ner ser i mitt tycke ganska hög ut här. I så fall alltså kraftigt stigande räntor, och hejdå till alla pågående bubblor.

    Kompressionen och subvågorna upp-och-ner som pilen pekar på, kan i värsta fall vara uppladdningen för en nu precis inledd rejäl utförsäljning…

  2. S&P 500 handlas obeslutsamt hittills idag, och våg (V) uppåt har troligen inte inletts riktigt ännu. Det kan finnas lite mer uppsida kvar, men överlag ser detta ut som ett mycket riskfyllt läge, speciellt om obligationsmarknaden kraschar här (se diagrammet på 10Y-UST ovanför).

  3. OMXSPI har knappt styrfart idag, och det tycks mig oklart om hela våg (5) är avklarad i skrivande stund. Den kanske klaras av i stängningscallen, eller så fortsätter OMXSPI upp en bit nästa vecka.

    Hög risk, men inget trendbrott ännu, och ingen solklar struktur för våg [c] som starkt föreslår att den skulle vara slut redan. Aningen frustrerande…

Lämna ett svar