2018-01-29 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

Veckan har inletts en aning dystert, då USA-räntorna stigit avsevärt under natten, vilket har rivit med sig de amerikanska aktieterminerna neråt en bit. Trots allt är världen mer överbelånad än någonsin, och en räntechock är döden för ekonomin. De som blajar om att ”centralbankerna bara kan printa upp allting” verkar inte riktigt fatta att QE från Federal Reserve totalt har utgjort cirka $4.5-5 biljoner av ett kreditberg på just nu över $90 biljoner. Skulle en utbredd likvidation ske, så kan inte Federal Reserve och andra centralbanker stoppa detta utan att orsaka en hyperinflationär kollaps för USD, EUR och JPY.

OMXSPI är än så länge idag uppåt en aning och trotsar därmed USA-terminerna och tyska DAX 30 – det är bland annat Telia (som jag har en långsiktig position i) som drar uppåt. Men som framgår av diagrammet härunder så tror jag att det rör sig om en C-våg i korrektiv uppåtrekyl. Tills vidare tror jag att OMXSPI ska fortsätta neråt inom kort.

OMXSPI 3 MIN

Superbubblan S&P 500 håller troligen fortfarande på med våg [5], trots att USA-terminerna är ner en aning i skrivande stund. Det finns inget riktigt bra sätt att räkna våg [5] som avklarad redan, och trots att det förmodligen blir en svag öppning idag, så tror jag att det behövs lite fler subvågor både uppåt och neråt för en fullständig våg [5]. Jag väntar mig inte så mycket mer uppsida totalt sett, men alltså en aning mer åtminstone. Skulle 2842.5 brytas genom, så försämras det strukturella läget avsevärt och våg [5] kan då vara slut tidigare än jag just nu väntar mig.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-01-29 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500 är svagare från starten av dagens handel än vad jag har väntat mig, och möjligheten finns att våg [5] redan är slut, trots att jag är strukturellt tveksam till det. Oavsett så tror jag att det finns väldigt lite uppsida kvar även ifall indexet inte riktigt har toppat ut ännu.

  2. I OMXSPI ser det illa ut – dagens nedgång är så pass stor så att sannolikheten att jag har tolkat ABC-formationen sedan i torsdags rätt, nu har höjts avsevärt. I så fall är OMXSPI i ännu en ABC-formation neråt, eller ännu värre, i en ny impuls neråt som då kan vara en 3:e-våg eller en C-våg.

    Mitt tidigare aviserade 574-mål för de två mest trovärdiga vågräkningarna består, och har i och med dagens utveckling stärkts betydligt i sannolikhet.

Lämna ett svar