2018-01-30 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

OMXSPI faller en del hittills idag, men strukturellt är jag inte övertygad om att en ny impuls neråt har inletts ännu. Man kan ju tänka sig att indexet är i en Flat-formation, och då är upprekylen som tog slut igår, bara våg A (som i en Flat-formation ska vara en korrektiv sekvens), och då är denna nedgången bara våg B, och marknaden bör då inom kort göra våg C uppåt.

Men visst, möjligheten finns att en C-våg eller 3:e-våg neråt nu utvecklas. Om 578 bryts så försämras det tekniska läget i OMXSPI en hel del på flera tidshorisonter, och det blir då svårt att få fram trovärdiga positiva scenarion (finns dock ett kvar tills vidare… men det ser inte sannolikt ut…).

Som läget ser ut nu väntar jag mig fortsatt nersida inom kort.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att öppna under den stigande trendlinjen, och om 2842.5 bryts så försämras det tekniska läget avsevärt, och sannolikheten för att våg <V> har toppat ut ökar markant. I så fall kan alltså hela uppgångsfasen från 2012 vara slut.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-01-30 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. Den amerikanska börsbubblan S&P 500 har idag öppnat ner genom 2842.5, och därmed i viss mån stärkt tolkningen att toppen kan vara inne. Men, det finns ett hyggligt gap uppåt nu, och kanske man försöker stänga det inom kort. Dessutom är inte alla positiva scenarion helt borta ännu.

    Men – i värsta fall har S&P 500 nu inlett en formation som i första hand ska ta indexet ner till 2560, och på mycket längre sikt, 1202. Vi får se.

  2. OMXSPI har idag handlats neråt ytterligare inför vår stängning, och som jag har markerat i diagrammet har vi nu en bekräftat klar korrektion vid toppen igår.

    Däremot är det i mitt tycke oklart om det vi ser neråt just nu är en ny större impuls, eller bara en B-våg. Om det bara är en B-våg så kommer OMXSPI rekylera uppåt inom kort i en C-våg (innan indexet fortsätter neråt igen), och sannolikheten för det är just nu 50/50.

    På lite längre sikt tror jag tills vidare att indexet ska ner mer. 578 är dock nästa bekräftelse på negativa scenarion, vi får se om det infrias.

Lämna ett svar