2018-01-31 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

De ondskefulla mäklarstollarna i Stockholm kör idag ner flera aktier på Stockholmsbörsen ganska rejält, däribland ett av mina innehav H&M B, som jag tidigare har kommenterat. I stort har jag ingen förändrad analys där, jag ser detta som en fortsatt kapitulation där folk som köpte över 250-300 nu har fått panik och fortsatt kastar sig ur aktien.

Eftersom att Amazon kommer att krympa rejält, och möjligen upphöra att existera (kombination av stigande räntor, kommande kraftigt minskande marginaler (på grund av konkurrenters massiva prissänkningar på sistone) på deras AWS-del som är det enda de tjänar pengar på), så kommer övriga aktörer inom alla områden som Amazon inkräktar på att få möjlighet till en rejäl återhämtning. Det är idag ingen som tror på detta, utan pajasbolaget får hela tiden höjda riktkurser, men fakta är fakta – Amazon opererar med olaglig (bolaget kan alltså närsomhelst utsättas för åtal) så kallad ”cross-subsidizing” och lever därigenom på AWS, vars marginaler alltså pressas just nu. Bolagets strategi, tillsammans med Wall Street, är att sälja allt annat med förlust för att försöka döda alla konkurrenter och mellanhänder, tills de ensamma står kvar. Wall Street skyfflar in miljarder i skräpets kapitalstruktur, och finansierar därmed destruktionen av mängder av arbeten i USA, vilket urholkar Amazons intäktsmöjligheter ännu mer och gör dem ännu mer beroende av det alltså allt mer konkurrensutsatta AWS. Utöver det så äger Amazon-ägaren även skräptidningen Washington Post, en vänstervriden skvallertidning (som påminner om våra urusla vänstervridna svenska mainstream-medier, SvD halvt undantagen), som regelmässigt har angripit Trump och spridit Fake News om honom. Det är därmed även en ytterst signifikant politisk risk att äga Amazon.

Men det är för mycket begärt att den genomsnittliga marknadsaktören ska begripa sådana här ”komplicerade” resonemang, och därmed så utsätts mängder av bolag som påverkas av förhoppningsfirman Amazon, tills vidare för kurspress. När Amazon är borta kommer det bli en stor rekyl inom många sektorer, men först kommer så klart det kapitalförstörande skräpbolaget att riva med sig mycket annat på nersidan.

Hur som helst, OMXSPI verkar hålla på med en liten Flat-formation intra-dag, och den behöver göra en liten c-våg uppåt för att bli klar. Därefter kan marknaden troligen komma att fortsätta neråt. Dock har inte den viktiga 578-nivån brutits, varvid det kvarstår positiva möjligheter att ta hänsyn till.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 handlades igår korrektivt, och det är inte alls säkert att indexet har toppat ut. Man kan argumentera för att en sidledes Flat-formation eller triangel-formation pågår, och att de senaste dagarnas nedgång då bara har varit en A-våg. Dagens handel kommer nästan garanterat att klarlägga detta. Det ser naturligtvis dåligt ut i 3-minuters, och börsbubblan har absolut inte upphört, och indexet är brutalt överköpt i allt annat än 3-minuters. Men, strukturellt har S&P 500 inte i tillräcklig grad indikerat att indexet har toppat ut. Förhoppningsvis klarnar läget under dagens handel.

S&P 500 3 MIN

3 tankar kring ”2018-01-31 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500 har inför vår stängning gått genom nivåer som indikerar att de senaste korrektiva rörelserna bara är en Flat-formation, och risken för mer nersida inom kort har ökat markant nu.

  2. OMXSPI går i skrivande stund genom 578-nivån, vilket avsevärt stärker min vågräkning upp till dagsdiagrammet. I värsta fall pågår nu våg [3]/[C] neråt, men, det finns kvar ett mindre kortsiktigt negativt scenario som bara pekar på cirka 574.

    I värsta fall har OMXSPI nu precis gått in i mitten av en stor 3:e-våg neråt. Försiktighet rekommenderas tills vidare, i värsta fall ska indexet rejält rakt neråt härifrån.

  3. Amerikanska 10-Y UST-obligationer kraschar i skrivande stund till dagslägsta… vilket skickar upp räntekostnaderna för alla möjliga privata och statliga aktörer.

Lämna ett svar