2018-02-01 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

OMXSPI stiger från start idag, och därmed verkar det som att de senaste dagarnas nedgångsfas bara var en B-våg neråt, tills vidare markerad som våg (b). I så fall bör våg (c) uppåt pågå just nu, och den bör slutföra våg (2) / (B) inom kort. Efter (c)-vågen bör OMXSPI vända neråt igen och gå mot åtminstone 574 men potentiellt ännu lägre.

En alternativ uppsättning markeringar sätter våg (1)/(A):s slut vid gårdagens botten, men tills vidare tycker jag dessa markeringar (se nedan) ser en aning bättre ut på kortare sikt.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har kanske gjort en impuls neråt från toppen, som tog slut igår. I så fall enligt mina markeringar i 3-minuters. Om så är fallet, så kan alltså en 2:a-våg eller B-våg uppåt pågå just nu. OM dessa markeringar stämmer, så ska även S&P 500 fortsätta neråt inom kort i våg (III) / (c), när våg (II)/(b) väl har blivit klar. Vi får se. Min föreslagna våg (I)/(a) ser sisådär ut; den bryter inte mot några regler, men uppfyller inte alla riktlinjer riktigt tydligt, vilket alltid är ett varningstecken.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-02-01 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. Det ser inte lovande ut för OMXSPI inför dagens stängning, men indexet är mycket starkare än resten av världen idag, eftersom att lustigkurrar köper bank-aktier, medan resten av världen reagerar negativt på stigande räntor, särskilt idag DAX 30 i Tyskland.

    Nåväl. Inför vår stängning är därmed markeringen (c) av (2)/(B) osäker, och uppåtrekylen från gårdagens botten kanske kommer att pågå längre.

    Men skulle vågräkningen stämma, så ska indexet fortsätta neråt härifrån, i så fall troligen från start imorgon. Jag lutar åt att jag har mer eller mindre rätt, och att mer nersida blir aktuell inom kort, men om jag har helt rätt teori i 3-minuters återstår att se.

  2. S&P 500 har öppnat ganska svagt, och i viss mån bekräftat min vågräkning, som föreslår att våg (II)/(b) pågår just nu. I så fall borde USA-börsen fortsätta neråt i våg (II)/(b) inom kort.

Lämna ett svar