2018-02-02 – Teknisk analys Amazon, OMXSPI, S&P 500

God dag,

Vi börjar dagen med en artikel jag skrev om det extremt övervärderade luftslottet Amazon, på vår internationella hemsida. Här är länken till den fantastiska artikeln: https://ewtinvesting.com/2018/02/02/amazon-amzn-close-to-topping-out/

OMXSPI rasar idag neråt, och har på någon tiondel när nått mitt mål på 574 som gällde för de två mest troliga utvecklingarna jag gick in på i analysuppdateringen 2018-01-25. Nu har förutsägbarheten därmed minskat en del på kortare sikt, eftersom att ett av de negativa scenariona föreslår att OMXSPI nu ska upp en bit – kanske till 590-området – innan nästa mycket stora nedgångsfas tar vid. Men det andra och tredje negativa scenariot föreslår att OMXSPI ska ner mot 557 härnäst.

Så om 580.40 kan återtas, så ska OMXSPI förmodligen mot 590-området, innan nästa stora utförsäljningsfas tar vid. Annars ser det mer och mer ut som att indexet ska mot 557 härnäst. Jag tycker i skrivande stund att det lutar mer åt att indexet ska ner mot 557, men jag är inte lika säker som jag var på att 574 skulle nås.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att öppna rejält neråt, och i värsta och troligaste fall pågår våg (III) eller (c) neråt just nu. Just nu kan jag inte säga om det som pågår på nersidan bara är en ABC-formation eller om det är en större impuls, men, jag kan få fram en trovärdig vågräkning för hela Trump-impulsen från 2016 just nu, vilket i så fall pekar på att S&P 500 ska korrigeras ner avsevärt, och om jag har helt rätt även i veckodiagrammet, så ska indexet ner till 1202 (!) innan 2021. Men vi får se. En sak i taget. Tills vidare väntar jag mig mer nersida, och så får vi se vilka kritiska nivåer marknaden eventuellt tar ut.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-02-02 – Teknisk analys Amazon, OMXSPI, S&P 500

 1. OMXSPI har kanske gjort en komplett impuls neråt vid dagslägsta, och rekylerar i så fall uppåt. Denna möjliga impuls är kanske hela våg (C).

  Men det finns flera problem med en sådan tolkning, strukturen är inte helt tydlig överallt, och alla riktlinjer är inte riktigt uppfyllda. Vilket talar för en fortsättning neråt.

  Detta är ett klurigt läge med reducerad förutsägbarhet; ska indexet fortsätta neråt, eller blir det en rekyl härikring? Se dagens analysstart (ovanför) för att se hur jag resonerar här.

 2. Det är tämligen troligt att S&P 500 ska ner till åtminstone 2783 i den här impulsen, men om det skulle ske, så minskar förutsägbarheten avsevärt. Eventuellt har jag räknat fel på våg 4:s utsträckning, och då är dagens nedåtrörelse kanske bara våg 5, som snart är klar?

  Strukturen i nedgången från gårdagens botten föreslår att det bör göras mer på nedsidan på kort sikt, oavsett hur föregående formationer ska tolkas – så jag känner mig rättså säker på att 2783 ska nås.

  Men därefter är jag mindre säker. I värsta fall ska S&P 500 fortsätta starkt neråt, i de lite mer beskedliga scenariona så ska indexet ner till 2776-2783 och därefter göra någon slags uppåtrekyl.

  Vi får se.

Lämna ett svar