2018-02-05 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

Det är slakt på världens börser idag, och Stockholmsbörsen sticker ut på den negativa sidan. Nu vid 14:00 har många institutioner i New York dragit igång sina algoritmer, vilket ledde till ett litet uppstuds i USA-terminerna, som annars var kring dagslägsta. Möjligen sätts därmed dagslägsta i OMXSPI härikring, men, vi får å andra sidan se vad som händer när stora spelare måste de-riska idag när den ordinarie USA-handeln kommer igång vid 15:30.

OMXSPI är nu översålt i dagsdiagrammet enligt en del indikatorer, men har ännu inte presterat en samstämmig avläsning. Två viktiga nivåer – 567.40 och 566 -, förluster av vilka i viss mån stärker långsiktigare negativa scenarion har förlorats direkt under den inledande handeln. Min teori om att OMXSPI ska ner mot åtminstone 555-området har därmed stärkts ytterligare under dagen, men i skrivande stund fattas det ändå 1% ner dit.

Strukturellt ser nedgångsformationen ofärdig ut. Hur jag än vrider och vänder på det, så tror jag att OMXSPI alltjämt befinner sig i en 3:e-våg neråt, markerad som våg 3 i 3-minutersdiagrammet. Det bör finnas mer nersida kvar innan våg 3 är helt klar. Det går ännu inte att avgöra om det är våg (3) eller (C) neråt som pågår, bägge alternativen är möjliga tills OMXSPI trillar ner under 543, då man nästan helt säkert kan avskriva (C)-möjligheten.

Även om jag tror att OMXSPI ska ner mer innan våg 3 är klar, så är möjligheten för en rekyl uppåt allt mer påtaglig härnere. Därmed tror jag inte att det är bra att addera till nya negativa positioner här, åtminstone med någon större hävarm.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att öppna neråt i vad jag tror är fortsättningen på våg III av 3. Även här bör det finnas väsentligen mer nersida kvar i våg (III) / (c). Om 2748 bryts (vilket det förmodligen gör direkt vid starten på ordinarie handel), så har ännu en kritisk nivå brutits, och min vågräkning upp till månadsdiagrammet stärks avsevärt.

Mot min föreslagna vågräkning, så finns möjligheten att S&P 500 kanske befinner sig i slutet på en 5:e-våg räknat från toppen, och kommer då att vända uppåt i vad som bör bli en ganska hygglig uppåtrekyl, efter en inledande säljvåg. Den möjligheten kan inte avskrivas i nuläget, och om S&P 500 återtar 2800-området, så har S&P 500 troligen avslutat den första impulsen ner från toppen, och bör då rekylera uppåt och i sidled i säkert en handelsvecka eller så. Nytt ATH ser dock tills vidare mycket tveksamt ut om det kan bli även om jag skulle ha fel på kort sikt, och det inom kort blir en upprekyl. Men vad marknaden gör, och vad mina teorier föreslår, är ibland olika saker.

Summa summarum väntar jag mig ännu mer nersida idag, men letar indikationer på att jag har fel beträffande detta.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-02-05 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI ser ut att vara i en 4:e-våg vid vår stängning idag, och bör korrigeras i sidled och uppåt de närmaste dagarna, men bör därpå ha våg 5 kvar att göra neråt, innan våg (III) avslutas. Indexet är mycket översålt, och om jag har gjort en felaktig bedömning intra-dag och en större rörelse uppåt tar vid härnäst så kan den bli ganska stark.

  2. S&P 500 är jag tveksam till vad det har bottnat för våg vid dagslägsta. Möjligen har jag gjort en missbedömning enligt vad jag angav som andra-hands-alternativ i dagens analystråd (se ovan), och då kanske en impuls med förlängd 5:e-våg har bottnat, vilket placerar S&P 500 i en lite mer varaktig rekyl som kan nå 2800-området på någon veckas sikt.

Lämna ett svar