2018-02-15 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

USA-räntorna rusade rakt uppåt under gårdagens handel, men det har inte hindrat börshumöret. Det var ju trots allt stigande USA-statsräntor som utlöste den senaste utförsäljningsvågen, och då sagda räntor nu är avsevärt högre så är det ”självfallet” ”mycket logiskt” att aktier ska handlas uppåt igen då – tills nästa utförsäljningssmäll kommer, och alla låtsas vara förvånade igen då.

OMXSPI fortsätter uppåt i våg {c} av {B}, men verkar vara i dess våg 4. Med våg 5 kvarstående vad jag kan se så borde det fattas lite kvar uppåt, innan våg {C} av <b> neråt mot 537-542 inleds.

OMXSPI 3 MIN

I S&P 500 har jag kommit fram till att jag troligen har bedömt en formation lite fel, och jag tror istället att S&P 500 just nu är i våg <a> av <2>/<B>. Våg <a> bör närma sig sitt slut, och jag väntar mig inom kort en rörelse ner mot 2580-2600 i våg <b>.

Men därpå bör våg <c> uppåt kvarstå innan våg <2>/<B> är helt klar. (Vågräkningsförändringen har alltså ingen större praktisk betydelse då detta ändå är vad jag väntade mig tidigare.)

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-02-15 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI har kanske inlett våg {C} av < b > neråt, men det bekräftas inte förrän om 554.25 bryts genom. Min misstanke är att OMXSPI nu ska ner mot 537-542.

Lämna ett svar