2018-02-16 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

Börsdelinkventerna i Stockholm och New York har lagt sig i mina vågräkningsplaner och kullkastat delar av dem i både OMXSPI och S&P 500, tvingas jag konstatera denna fredagseftermiddag. Nåväl – jag har haft en väldigt bra period överlag de senaste 3 veckorna, och lite vinster får man vara beredd på att lämna igen, kombinerat med lite irritation över vad de andra kombattanterna på aktiemarknadsslagfältet håller på med för dumheter.

I OMXSPI har marknaden sparkat bort stora delar av mitt teoretiserande för våg <b>:s utbredning, och det börjar luta åt att den tog slut tidigare än beräknat, med en mycket ovanlig Extraherande Triangel som slutfas. Irriterande.

Nästa snyting fick jag redan imorse, då OMXSPI behagade bryta sig över gårdagens impulsiva topp, vilket indikerar att rörelsen från markeringen {b} är en lite större impuls än vad jag först trodde, och den pågår troligen fortfarande. S&P 500 kommer idag att närma sig sin 61.8%-nivå, där datorhandlare förmodligen kommer att skapa en liten nedåtrekyl, som jag tror kommer att ge våg [2] i OMXSPI. Men som det ser ut nu väntar jag mig alltså att denna pågående uppgångsfas  – våg <c> – tar slut först möjligen i nästa vecka, på något högre kurser.

Jag väntar mig alltjämt en dramatisk fortsättning neråt men först från något högre kurser.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har verkligen försökt lura mig på sistone. Men jag tror att jag lyckades få fram vad jag gjorde för bedömningsfel av den senaste nedgångsfasen, och senare idag publicerar jag en lite större analysuppdatering än vanligt i S&P 500-sektionen.

S&P 500 tror jag nu är i en impulsiv formation uppåt, och jag tror numer att nedgångsfasen till botten häromveckan är en ABC-formation.

Som jag ser det hela just nu, så utvecklas en Terminal Failure-formation, som kanske dessutom kommer att bli en förkortad 5:e-våg, och jag väntar mig därmed alltså fortsatt en stor nersida inom en inte så avlägsen framtid. I den bemärkelsen är min analys inte ändrad.

Men däremot tror jag att S&P 500 först kommer att röra sig förbi 2750-området. Möjligen blir till och med ett återtest av 2800 aktuellt.

Våg <I> som jag tror pågår just nu, kan vara klar inom kort, kanske redan under dagens handel, och bör då följas av lilla våg <II> neråt mot 2680. Men därefter väntar jag mig en fortsättning uppåt i våg <III> i nästa vecka.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-02-16 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

Lämna ett svar