2018-02-19 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

Till att börja med, här är en artikel jag skrev igår med titeln ”The 1000 Most Important Habits of Successful Traders”. Artikeln är en sågning av delar av den enorma mängden trading-tips-spam som förorenar Internet.

OMXSPI handlas segt och korrektivt hittills idag. USA:s aktieterminer backar tillbaka något efter en inledande positiv handel under natten, möjligen pådrivet av att USA:s statsobligationsterminer backar igen ( = stigande räntor).

OMXSPI kan vara i våg {2} neråt om jag inte har helt fel för mig, och bör i så fall handlas i sidled och neråt de närmaste dagarna. Men 556.15 bör dock inte underskridas, om så sker så kan hela våg <2>/<B> redan vara slut, oväntat tidigt. Tills vidare väntar jag mig nämligen mer nettouppsida i våg <c> av <2>/<B> efter att våg {2} är klar – men det större negativa scenariot med en fortsättning rejält neråt framöver är fortfarande mitt huvudspår på annat än någon/några veckors sikt.

Efter våg {2}:s avklarande bör lilla våg {3} uppåt ta vid.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 är visserligen stängt idag på grund av att USA har någon slags helgdag, men några kommentarer följer. Som jag ser det pågår våg <II> neråt (eller påbörjas inom kort), och bör gå ner kanske mot 2680. Men därpå följas av våg <III> uppåt. Notera att detta utgör en viss förändring av min bedömning av vågstrukturen, upp till veckodiagrammet. Så är det med Elliott Wave Theory – precis som med andra analysmetoder (inklusive datorhandel) så finns ej ”fire and forget” om man vill vara framgångsrik i längden. För detaljerna rekommenderar jag ödmjukt och objektivt min egen S&P 500-analyssektion på den här excellenta hemsidan.

Hur som helst – mitt huvudspår är även i S&P 500, en rejäl fortsättning neråt, men min omvärdering av vågorna i S&P 500 medför en kortsiktig förändring, där jag tror på lite mer uppsida, innan en brutal nedåtfas inleds. Notera att i värsta fall ser vi här en Terminal Failure + förkortad 5:e-våg formas samtidigt. I så fall ska nästa impuls neråt med start om någon eller några veckor, förmodligen bli en ännu mer brutal historia än den senaste nedgångsfasen var.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-02-19 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI ser ut att vara kvar i våg {2} inför vår stängning, och formationen kan ha mer kvar på nersidan, men har redan uppfyllt sina minimikriterier. Senast imorgon tror jag att lilla våg {3} uppåt startar, men, detta beror också lite på hur S&P 500 hade tänkt göra med sin våg < II > som ju inte kan slutföras i Cash-indexet medan det är stängt.

  2. S&P 500-terminen (ES #F) har sålts ner avsevärt under eftermiddagen, vilket har dragit ner Europa (eller vice versa, svårt att säga idag). Förmodligen innebär detta att S&P 500 nu kan anses vara i våg < II > redan, och att våg < I > är slut. Men vi vet först imorgon när ordinarie handel kommer igång hur det ligger till med detta.

Lämna ett svar