2018-02-20 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

OMXSPI kan vara i våg {3} redan, men man bör tills vidare hålla öppet för att våg {2} kanske inte är helt slut. Bägge vågorna ska vara korrektiva sekvenser, så tills vidare kan man inte med säkerhet säga att {2} är slut. Men kan vara så – och netto så bör ändå våg <c> ha lite mer kvar att göra uppåt, oavsett dessa kortsiktiga oklarheter.

OMXSPI 3 MIN

Baserat på de svaga USA-aktieterminerna, så ser det ut som att våg <II> inleds från starten av dagens USA-handel. Men, våg <III> uppåt bör ändå följa inom kort. Alltjämt finns det en mycket god möjlighet att vi här ser våg <5> bli både en Terminal Failure och en ’förkortad 5:e-våg’ samtidigt, vilket i så fall innebär att ännu ett brutalt ras ligger nära i tiden. Så, netto väntar jag mig mer uppsida på kort sikt, men som jag ser det är risken mycket hög för en mycket kraftig börsnedgång till inom kort, i så fall troligen värre än den förra episoden, om än kanske inte lika panikartad initialt.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-02-20 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500 faller inledningsvis tillbaka en del, i vad som kan vara våg < II > av < 5 >. USA:s statsobligationer backar också tillbaka en del under den inledande handeln. Men, ändock så tror jag att vågorna < III >, < IV > och < V > uppåt kvarstår inom kort, vilket innebär viss nettouppsida i S&P 500 härifrån.

  2. OMXSPI har stärkt sannolikheten för att våg {2} ska vara slut, och att våg {3} uppåt pågår just nu. Lilla våg {4} neråt bör inledas inom kort. Netto bör det finnas lite mer uppsida kvar i våg < c >. Men om jag har rätt ska indexet ner rejält efter att våg < c > har slutförts, vilket inte bör vara särskilt avlägset just nu.

Lämna ett svar