2018-02-21 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

OMXSPI har hittills följt planen med vågorna {2}, {3} och {4}:s utbredning, och det kan alltså vara våg {5} uppåt som pågår just nu. I så fall bör OMXSPI rycka uppåt en bit, men toppa inom kort. Problemet med denna tolkning är att S&P 500 för tillfället laggar, och om S&P 500 ska göra motsvarande formation, så lär OMXSPI tryckas upp mer än vad våg {5} får bli. Och i värsta fall är de senaste dagarnas triangelliknande formation inte en Terminal Failure, utan kanske en NLT-formation, som förekommer innan stora utbrott uppåt i trendens riktning, i det här fallet då uppåt.

Så även om det ser lovande ut så här långt, med en signifikant topp inom kort, så bör man vara aningen skeptisk till detta fram tills att 566.15 eventuellt bryts. Ett brott där ökar dramatiskt sannolikheten för att jag har rätt, och att indexet då ska rejält ner, mer eller mindre omedelbart.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 handlades igår neråt i vad jag tror är våg {2} (notera att jag har ändrat gradmarkeringen från gårdagens <I>-<II>-följd, vilket saknar praktisk betydelse i 3-minuters). Vågorna {3}-{5} netto uppåt bör kvarstå, och det är detta som gör mig osäker på min kortsiktiga tolkning av OMXSPI. Om min vågräkning stämmer även för S&P 500, så bör det indexet gå mot 2760+ de närmaste dagarna. Men, om jag har gjort fel så kan hela våg <V> vara klar redan vid fredagens topp. I så fall kommer jag att få revidera några av mina Elliott Wave-riktlinjer, något jag inte är främmande för men som jag tror är osannolikt. Om 2617 bryts, så stärks vågräkningen avsevärt, och sannolikheten att S&P 500 ska rejält neråt på sikt ökar avsevärt.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-02-21 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI kan ha klarat av mer eller mindre hela våg {5} också inför vår stängning, men, som tidigare noterat så har jag svårt att få detta att gå ihop med att S&P 500 bör ha en del kvar att göra uppåt. Därmed är risken stor att min kortsiktiga vågräkning är mer eller mindre fel någonstans (och om jag har fel så kan det finnas en del uppsida kvar här…).

    Om 568.50 slås ut, så är det dock betydligt troligare att jag har rätt vågräkning, och att OMXSPI då ska fortsätta neråt mot åtminstone 537-542-området – och möjligen/troligen mycket djupare än så.

  2. S&P 500 är förmodligen inne i våg {3} uppåt, och bör ha både våg {3} uppåt, våg {4} neråt och sen lilla våg {5} uppåt om jag har helt rätt vågräkning här i 3-minuters. Våg {3} bör inte bli så hög, men ändock överträffa {1}:ans topp.

Lämna ett svar