2018-02-22 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

OMXSPI har fallit genom 568.60, och därmed stärkt vågräkningen i 3-minuters en aning, vilken alltså föreslår att hela upprekylen kan vara över nu. Men jag är fortsatt tveksam till detta; OMXSPI måste nu i så fall gå ner mot och förbi 549-botten med ganska raska kliv, och det är för tillfället fullt med fynd-och-dipp-köpare inne och håller upp kurserna, tillsammans med samma sorts tvångsmässiga neurotiska beteende i S&P 500-terminen, som ju hjälper samma beteende på traven här i Europa. Dessutom åtföljs uppåtrekylen i aktieterminerna åtminstone hittills av en mindre uppåtrekyl i amerikanska 10-års statsobligationer ( = lägre räntor).

Så det är med andra ord tveksamt om jag verkligen har rätt vågräkning i 3-minuters. Det ser rätt ut än så länge, men tyvärr kan korrektiva formationer ibland imitera varandra. Tills vidare är jag därför tveksam till min egen för tillfället favoriserade vågräkning. Vi får se.

OMXSPI 3 MIN

För S&P 500 har jag svårt att få fram en bra vågräkning i 3-minuters, som föreslår att indexet ska ha toppat ut uppgångsfasen redan. Om så har skett, så är det troligen genom en extremt ovanlig formation, markerad i 3-minuters. Men jag tror inte mycket på den, jag tror bara jag har sett ett enda exemplar av den under mina 13+ år av dagligt vågräknande och formationsletande, och jag blir förvånad om detta exemplar av vågor visar sig vara en sådan formation. Teoretiskt möjligt, men i praktiken en extremt ovanlig formation.

Så trots ränteproblematiken, så är jag skeptisk till att S&P 500 verkligen kan ha toppat ut redan. Om 2730 återtas så pågår våg <V> sannolikt fortfarande. Vi får se vad S&P 500 ger för eventuella strukturella ledtrådar under dagens handel.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-02-22 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. Fynd-och-dippköparna vinner idag, och min kortsiktiga vågräkning som jag var tveksam till, är nu nästan helt garanterat sönder. Den korrektiva uppåtrekylen fortsätter därmed ytterligare en tid. Inför morgondagen väntar jag mig nu en försiktig fortsättning uppåt. Detaljerna i 3-minuters får jag återkomma med senare, har inte fått fram en ny välutvecklad teori här inför vår stängning.

  2. S&P 500 är än så länge idag tveksamt, men kommer förmodligen att gå genom 2730-nivån senare idag, och slå sönder delar av den bifogade och mycket tveksamma vågräkningen i 3-minuters. Jag lutar att våg {2} är vad som pågått till dagens botten, och att våg {3} uppåt är vad som pågår nu – bekräftas mer eller mindre om 2730 återtas.

Lämna ett svar