2018-03-01 – Teknisk analys DAX 30, OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

Först ut är en liten uppdatering på DAX 30 som jag kommentera här nyligen: förmodligen hade jag i förra kommentaren om DAX 30 lite fel vågstruktur i det korta perspektivet. Min nya teori är att våg B pågår, och att våg C uppåt inom kort bör inledas för att avsluta den här konsolideringen. Efter våg C bör en rejäl nedgångsfas inledas – men det ser inte ut att vara vad som har startat redan nu.

DAX 30 15 MIN

OMXSPI nästa: nedgångsfasen till hittillsvarande dagslägsta ser inte impulsiv ut, och jag misstänker därför att jag har rätt i OMXSPI då jag kallar detta för våg <II> neråt. Våg <III> uppåt bör följa inom kort. Dock är jag personligen inte intresserad av positiva positioner för tillfället, då jag starkt misstänker att detta bara är en temporär uppgångsfas som bör följas av en rejäl fortsättning neråt.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har kanske avslutat våg {5} enligt markeringarna, men det vore ett extremt ovanligt utfall. Jag har ingen annan uppsättning markeringar i 3-minuters som jag just nu tror så värst mycket mer på, men om 2743 bryts genom så tror jag att S&P 500 ska upp mot och kanske en bit förbi 2800. Oavsett vad så tror jag att våg <V> antingen har tagit slut, eller är vad som alltjämt pågår, och då den bör följas av en rejäl nedgångsfas nerunder 2500, så är mitt förhållningssätt på medellång sikt fortsatt oförändrat.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-03-01 – Teknisk analys DAX 30, OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI verkar vara kvar i våg < II > inför vår stängning. Formationen verkar vara en komplex korrektion. Just nu tror jag att våg < II > tar slut imorgon, och följs av våg < III > uppåt mot och en liten bit förbi den senaste toppen kring 578.

  2. S&P 500 handlas inledningsvis ganska oregelbundet, och det är svårt – åtminstone för mig – att säga vart indexet är på väg på kort sikt. Jag tror dock som tidigare konstaterat att om indexet kan bryta 2743, så bör det fortsätta uppåt mot 2800-området. Jag tror även att min vågräkning i 3-minuters är delvis fel, men i skrivande stund har jag inget bra alternativ till den.

Lämna ett svar