2018-03-02 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

Börserna rasar idag mer än vad jag hade väntat mig, och har eliminerat delar av min kortsiktiga vågräkning som kallade på lite mer uppsida innan den här utförslöpan. För min del innebär det att jag inte är riktigt så blankad som jag ville vara, då jag tydligen var lite för girig med prisnivåerna mina köpordrar på ännu fler Bear-positioner. Men min hedgade portfölj är ändå upp rejält idag, så jag klagar inte för mycket. Anledningen till att jag nämner detta är för att återigen påminna om att standard-pladdret om att ”man alltid ska planera sina affärer” har en baksida också – för strikta planer krossas av marknaden, helt enkelt. Om jag hade valt att ta negativa positioner endast på perfekta strukturer, så hade jag varit oskyddad i den här utförslöpan, istället för uppåt. Länkar därmed återigen till min excellenta artikel ”The 1000 Most Important Habits of Successful Traders”.

Nästa kommentar innan vi går in på börshelvetena, är att jag nämner indexens förutsägbarhet – ur ett Elliott Wave-perspektiv – titt som tätt av en anledning – inte sällan är den kortsiktiga förutsägbarheten låg på grund av många öppna Elliott Wave-strukturer, medan den medellånga förutsägbarheten är bättre. Här är ett typiskt sådant utfall, där min analys indikerade att den här nedgången skulle ske men med en trolig startpunkt högre än vad vi fick, och några dagar framåt i tiden. Personligen handlar jag därför oftast med att fasa in positioner, eftersom att det oftast är lättare att ha rätt på några dagars sikt jämfört med omedelbart. Återigen – för strikta planer är kontraproduktiva (men det kan så klart även noll planering vara).

Nog om detta. DAX 30 har jag ingen ändring för jämfört med igår (referera gärna till diagrammet i gårdagens analystråd), men B-vågen blir alltså djupare och varslar om en rejäl fortsättning neråt framöver. Men – som det ser ut nu tror jag alltså bara att detta är en B-våg neråt, och att våg C uppåt kommer att ta vid som en sista ”Bull Trap”.

OMXSPI har nu fallit så djupt så att formen på den förmodade större vågen -V- indikerar att den kommer att bli en Flat-formation eller en Triangel, snarare än en lite starkare uppåtriktad korrektion som jag var inne på tidigare. (Mer om detta i OMXSPI-sektionen senare idag.)

Detta innebär att jag tror att våg <B> av -V- neråt pågår just nu. En teoretisk väg för våg -V- pekar nu på att åtminstone 548 måste underskridas av våg <B> medan en lite annan formationstyp pekar på att våg <B> redan har gjort klar sina minimikriterier (men får falla mer). Reducerad förutsägbarhet råder tills vidare då jag inte kan sålla mellan dessa två utfall för våg -V- just nu.

Våg <B> ser ut att bli en korrektiv kombination, som kanske är inne i våg <z>. Men det finns lite olika sätt att se våg <w>:s utbredning, och jag kommer möjligen behöva justera markeringarna internt i våg <B> inom kort.

Gapet upp mot 566 kommer nästan garanterat att stängas av våg <C> uppåt inom kort. Men varifrån våg <C> tänker starta är tills vidare oklart, som sagt, ett alternativ pekar på området under 548, medan övriga alternativ säger att våg <B> kan avslutas redan här någonstans. Jag kan tyvärr inte säga bättre än så för tillfället.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500-terminerna är ner en bra bit, men indexet passerade inte någon viktig nivå igår. Faktum är att min mycket osannolika vågräkning – se diagrammet nedanför – för indexet är möjlig och stärkt av gårdagens nedgång. Men jag är ändå tveksam till denna vågräkning, och även tveksam till att den här nedgången ska ses som en impulsiv nedgång. Vi får se – jag behöver se dagens handel för att kunna ge bättre besked beträffande S&P 500. Kanske har jag rätt med detta osannolika förslag…?

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-03-02 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI handlas kring 555-området, och det ser oklart ut om våg < B > blir klar under dagens handel. 548-området är ett rimligt målområde för en formationstyp som våg < B > kan tänkas bli, och det är möjligt att indexet först därifrån kan studsa uppåt mer rejält. I övrigt är min analys från tidigare idag oförändrad, och jag tror att OMXSPI relativt snart skapar en < C >-våg uppåt, men varifrån är oklart just nu.

  2. S&P 500 har inlett dagens handel med ett mindre gap neråt, och i skrivande stund har indexet inte skapat någon struktur eller väsentlig annan ledtråd, och jag har just nu inga tillägg mot analysen från tidigare idag.

Lämna ett svar