2018-03-13 Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

OMXSPI ser ut att vara kvar i våg <E> uppåt, men fick sig en snyting neråt av lite fundamenta som kom in under eftermiddagen. Indexet kan kanske komma att nå 586 innan våg <E> avslutas.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har kanske inte avslutat våg {3} ändå då, eftersom att USA-terminerna tokrusar på nyheter om stigande inflation, vilket visar hur korkat aktiemarknaden som kollektiv resonerar. USA-börsen har redan stigit bortåt +60% från 2014, medan företagsvinsterna har ökat cirka +1% eller något sådant under tiden.

Oavsett marknadens kontinuerliga felvärdering av saker och ting, så verkar det alltså som att {3} alltjämt pågår, och att våg {4} inte inleddes igår. I övrigt inga tillägg från gårdagens analys – när våg {3} väl är klar bör våg {4} neråt följa, och sen våg {5} uppåt.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-03-13 Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500 ser ut att vara i våg {4} efter att ha förlängt våg {3} lite ytterligare in i dagens inledande handel. Om så är fallet bör börsballongen S&P 500 röra sig ner mot en friläggning av {2}-{4}-linjen, innan våg {5} uppåt tar vid.

  2. Trots dagens hittillsvarande nedgång i OMXSPI, så är jag tveksam till om våg < E > är slut redan – det ser inte riktigt ut så. Jag tror att det kan finnas lite mer uppsida i samband med att S&P 500 gör färdigt våg {5} uppåt.

Lämna ett svar