2018-04-13 – Teknisk analys OMXSPI S&P 500

God eftermiddag,

Låt mig först kommentera OPCW:s smörja till Skripal-rapport som jag kommenterade igår. Ni kan själva googla fram den om ni vill. Gå då till punkt #11. Där ska ni kunna hitta minst 3 seriösa invändningar mot OPCW:s slutsatser, baserat på biokemi, fysiologi och kemi, samt även då en formulering som OPCW har använt som faktiskt inkriminerar Storbritannien – vilket skjuter hela historien och Storbritanniens påståenden i sank. Ha så kul med det, om ni vill. Här är ledtrådarna till de 3 invändningarna/felen: 1) anti-kroppar och AChE, 2) gifter är reaktionsbenägna och 3) reaktionsbenägna ämnen denatureras. Jag har kommenterat OPCW-rapporten i en argsint skrift på min privata Facebook-sida, men jag orkar inte plåga er med hela det långa arga utlägget här då det blir en smula off-topic, även om det nu i och för sig har viss bäring på om USA och UK startar 3:e-världskriget inom kort, vilket ju torde kunna skicka ner aktiebörserna en smula.
Å andra sidan, så sägs det ju att man ska köpa aktier då blodet rinner på gatorna – frågan är bara om detta gäller även vid kärnvapenkrig, och i så fall hur många tusentals kilometer från närmaste kärnvapensol man bör leta upp en aktiebörs att investera sina besparingar i.

OMXSPI har nu brutit uppåt i vad jag tror är våg {C} av <I>, och bör inom kort tillverka någon slags våg <II> neråt. Denna våg <II> bör dock bli en ganska grund historia, kanske går den ner mot 554-området på ett ungefär. Våg <C> som helhet bör dock ha mer kvar att ge.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 beter sig väldigt korrektivt i den presumptiva (C)-vågen uppåt, vilket talar för att den är en Terminal Failure-formation. Uppgången bör dock fortsätta mot 2700-2725-området totalt sett (så länge inte skräpländerna USA+UK sätter igång WW3 över helgen), där våg (C) kan väntas ta slut.

Risken bör betraktas som hög på allt annat än kort sikt. Mer och ganska rejäl nersida på börserna är mycket troligt inom en inte alltför avlägsen framtid.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-04-13 – Teknisk analys OMXSPI S&P 500

  1. S&P 500 har börjat backa från dagshögsta, och kan ha gjort klar våg (I) av (C) vid dagshögsta. I så fall är indexet nu i våg (II) neråt, vilken bör stanna ovanför 2620-området. I nästa vecka bör S&P 500 ha åtminstone något mer nettouppsida då återstoden av våg (C) ska göras klar.

  2. OMXSPI har då möjligen slutfört våg < I > av < C > idag, och kan då vara på neråt i lilla våg < II > som bör hålla sig ovanför 550. Den bör dock infria 554 vid sitt slut.

Lämna ett svar