2018-04-20 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

Börsskojarna i Stockholm har skapat en besynnerlig röra den senaste veckan, men kanske börjar det nu gå att se hur våg <C> ska tolkas ”på riktigt”. Dagens gap uppåt (som ett av mina stora portföljinnehav Telia deltar i) har kanske avslutat våg 3 av (III). I så fall pågår våg 4 nu. Men våg 5 av (III) bör i så fall ha lite mer kvar att göra i början på nästa handelsvecka – såvida inte skurkstaterna i Väst får en ny video från diverse ytterst suspekta grupperingar i Syrien (på en pojke som nu har lokaliserats i oskatt skick av ryska och syriska medier och för dem berättat att han fick lite kakor för att vara med i en av filmerna på ”gasade barn”) och med stöd av denna icke-bevisning hittar på något nytt krigsbrott – men vågmönstret antyder att helgen förmodligen blir fri från sådana eskapader.

Således – åtminstone lite mer uppsida bör finnas kvar innan våg <C> tar slut. Men ha i åtanke att ett brutalt nerställ väntas när våg <C> väl är klar (förhoppningsvis utan en trigger som har med Västs skurkstaters illegala upptåg att göra då).

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att under gårdagens handel kanske ha färdigställt våg (IV) som gick ner till mitt väntade område kring 2690 på ett ungefär, och detta index bör i så fall inom kort vända uppåt för att genomföra våg (V). Alltså väntar jag mig även i S&P 500 lite mer uppsida innan den här senaste pajasuppgången – våg (C) – är avklarad.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-04-20 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500 ser ut att vara kvar i våg (IV) inför vår stängning, men har troligen inte slutfört den större formationen (C), varvid jag väntar mig lite mer nettouppsida under de närmaste dagarna.

  2. OMXSPI ser ut att vara i slutskedet av våg 5 av (III) uppåt. Den större formationen < C > bör totalt sett ha mer att göra uppåt härifrån.

Lämna ett svar