2018-04-23 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

OMXSPI fortsätter uppåt idag, pådrivet framför allt av två av mina stora innehav (Telia och HM B). Inte mycket har hänt över helgen i termer av geopolitik eller finansmarknaderna.

USA:s statsobligationer fortsätter rasa utför hittills idag, men rekylerar upp något från dagslägsta. Det är notervärt att nivåerna på USA-statsräntorna nu är högre (förutom 30-årsräntan) än vid den senaste kraschbottnen i Februari 2018. Men som jag skrev kort därefter, så hade de svagaste aktörerna på börsen (i termer av lidande relaterat till USA-statsräntorna) rensats ut i den smällen, och det skulle därmed dröja till nästa smärtpunkt nåddes. Var denna punkt är just nu vet jag inte, men, när den väl är nådd så kommer nästa börssmäll sannolikt att inträffa. Och räntorna är alltså högre nu än vad de var då. Så det finns all anledning till vaksamhet här.

OMXSPI ser ut att fortsätta med våg <C> uppåt, och jag ser inga omedelbara tecken på att hela formationen skulle vara slut redan här. Trots den höga risken på lite längre sikt, så väntar jag mig mer nettouppsida.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 föll i fredags så pass djupt så att min tidigare tolkning av våg (C) gick sönder en aning. Gissningsvis tog våg (II) slut i fredags, och våg (III) uppåt kan därmed vara näst på schemat. I så fall ska S&P 500 till cirka 2720-området.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-04-23 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI ser ut att fortsätta uppåt i våg < C >. Våg [5] blir kanske en TF-formation. Netto bör mer uppsida finnas kvar, men en liten rekyl neråt mot 576 kan inledas inom kort, när våg (y) är klar. Eller så blir det bara en liten våg (xx). Svårt att säga. Men netto lite mer kvarstående uppsida.

Lämna ett svar