2018-04-25 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500, 10Y-UST

God förmiddag,

Börsligisterna i Stockholm kan ha lurat mig avseende våg <C>:s slutpunkt, detta då dagens nedgång är så pass djup att en kortsiktigt viktig kritisk nivå har förlorats idag och dessutom ser S&P 500 och USA-räntorna usla ut. 10Y-UST har idag gått ner på ett 118-handle, men rekylerar upp lite från dagslägsta i skrivande stund, vilket har givit en liten uppåtrekyl i S&P 500-terminen.

Det som marknaden är orolig för är hur diverse upphaussade amerikanska (och även europeiska) skräpfirmor ska överleva, när de har 1) bränt alla sina pengar på aktieåterköp som gynnar deras CXO-klasser och styrelser samt majoritetsägare, 2) sen lånat ÄNNU MER pengar på kapitalmarknaderna för att göra fler aktieåterköp, samt 3) kanske inte ens har gjort vinst under tiden (Tesla, Netflix, med fler skräpbolag i samma stil) eller gjort en väldigt marginell vinst (fiffelbolaget Amazon) som endast var möjlig så länge kapitalmarknaderna gav bort pengar till låga räntor.

Därmed så börjar marknaden återigen bli orolig för stigande räntor, precis som vid toppen i Januari 2018. Den första börssmällen rensade ut en del svaga aktörer men framför allt bland placerare. Nästa ränteinducerade snyting lär börja påverka även större företag.

Jag är inte helt nöjd med nuvarande vågmarkering för våg <C>, men, om 562.30 också förloras, så ska man förmodligen se våg <C> som slut enligt markeringarna i diagrammet nedan. Om OMXSPI däremot hämtar sig och återtar 577.75, så fortsätter förmodligen våg <C> uppåt på något sätt. Inte för att det då behöver finnas så värst stor uppsida kvar i procent räknat, men, ändock bör man då ge företräde åt att börseländet bör harva sig uppåt ytterligare en aning. Men tills vidare ser det dåligt ut.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har kanske bedragit mig och mina fina vågräkningar i 3-minuters, genom att göra en kortare våg [C] än väntat, med lite annorlunda intern konfiguration än vad jag trodde. Indexet tappade igår 2635 som var en viktig nivå, och om även 2586 och därpå 2553.8 går förlorade så förstärks mitt negativa fortsättningsscenario ytterligare och verkar vara det som då redan pågår.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-04-25 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500, 10Y-UST

  1. S&P 500 har öppnat oregelbundet, och rasar inte ihop för tillfället eftersom att USA-räntorna rekylerar neråt en aning. Inga förändringar från tidigare kommentarer.

  2. OMXSPI kan ha gjort färdig en impuls vid dagslägsta, och rekylerar uppåt så smått inför vår stängning. Inte mycket har ändrats, och indexet behöver fortfarande ta sig genom 577.75 om det våg < C > ska kunna anses pågå alltjämt. Innan så eventuellt sker, så ser detta ut som ett ganska dåligt läge på mer eller mindre alla tidshorisonter.

Lämna ett svar