2018-05-17 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

Aktiebörserna kör ett ”chicken race” mot de stigande USA-räntorna. 10Y-UST:s inledde dagens handel över 3,11%, men det har ännu inte fått någon större effekt på USA-terminerna, och ej heller på Stockholmsbörsen, som handlas uppåt hittills idag. Alla aktörer är sett till kapitalflöden fortsatt övertygade om att allting är jättebra och att börserna är osänkbara. Detta trots att skuldsättningen i världen är på ATH. Hur det ska gå ihop med stigande räntor bekymrar sig ingen om.

OMXSPI har ännu inte avgjort frågan om hur man ska se den pågående triangeln, och jag avvaktar ett brott av antingen 581 för negativa signaler, eller en kortsiktig formation som talar för mer uppsida för en positiv signal.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 gav under gårdagens handel vissa positiva signaler, och det börjar luta åt att min hittillsvarande bedömning av våg {B} är fel någonstans. I så fall kan mer uppsida kvarstå innan våg {B} toppar ut helt. Jag hoppas att dagens handel klarlägger saker och ting för mig.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-05-17 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI går mot en stark avslutning på dagens handel, och det börjar luta åt att det negativa scenariot kommer att gå om intet. Därmed pekar allt mer på att 605+ kommer att infrias i OMXSPI. Men – tills vidare är det negativa scenariot inte helt uträknat, besked bör komma imorgon.

  2. S&P 500 ser ut att förlänga den större formationen {B} ytterligare, och jag tror att den förra toppen endast var våg (1) av [ c ]. Trots skenande räntor med allt vad det innebär, så bryr sig aktiemarknaden ännu inte. (Det är ju trots allt viktigare att köpa på eller nära toppen för att sen förlora otroligt mycket pengar när bolag som har skuldsatt sig ska refinansiera sig själva till ett mycket högre pris, än att bedriva sund riskhantering.)

Lämna ett svar