2018-10-05 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God kväll,

OMXSPI har fallit en bit de senaste dagarna, men ännu har inga kritiska nivåer neråt passerats, och det går fortfarande inte att med säkerhet säga huruvida den möjliga triangeln som kan avsluta uppgångsformationen är slut ännu. Dock ser nedgången ut att vara en impulsiv formation, och om det stämmer så kan det faktiskt vara så att vi endast ser en sidledes Flat-formation formas sedan toppen i Augusti 2018. I så fall har toppen troligen inte inträffat ännu. Således är det fortsatt alldeles för tidigt att med säkerhet säga att den slutliga toppen för uppgången sedan 2008 har infallit. Det finns fortfarande rimliga sätt öppna som marknaden kan tråckla sig ur det mest allvarliga nedgångsscenariot.

OMXSPI 15 MIN

S&P 500 ser ut att ha handlats ner impulsivt de senaste dagarna, och möjligen tog en första impuls slut vid dagslägsta, vilket i så fall placerar S&P 500 i någon slags uppåtrekyl som torde vara antingen en B-våg eller en 2:a-våg uppåt. Indexet bör under den kommande veckan kunna rekylera uppåt, men därpå bör det finnas rejält med nersida kvar i marknaden, i antingen en C-våg eller en 2:a-våg.

S&P 500 15 MIN

Lämna ett svar